Home » Data-analyse » Wonen in Eindhoven

Wonen in Eindhoven

Waar kun je het beste wonen in Eindhoven

Stel je gaat naar Eindhoven verhuizen. Bijvoorbeeld omdat je een leuke baan in de slimste regio van de wereld hebt gevonden. Dan moet je op zoek gaan naar een huis in een geschikte buurt. Welke buurt is de geschiktste? Dat is natuurlijk afhankelijk van jouw eisen en wensen. In veel gevallen gaat het dan om een beoordeling hoe sociaal, veilig, welvarend en schoon een buurt is. Ook inkomen speelt een rol, immers je wilt wonen in buurt met medebuurtgenoten die een beetje qua economie gelijk gestemd zijn. Dus niet veel rijker maar ook niet veel armer dan jijzelf bent.

De gemeente Eindhoven heeft een buurtmonitor laten maken. Daarin kun je veel informatie vinden over de afzonderlijke buurten in Eindhoven. Het is lastig om met deze monitor buurten met elkaar te vergelijken om bijvoorbeeld in te zien welke buurten sociaal zijn en ook goed score op veiligheid en ruimte. In een andere blog heb ik laten zien hoe met Robot Process Automation (RPA) dit soort data van het scherm kunt halen en kunt opslaan in bijvoorbeeld een Excel file.

De gegevens van de gemeente Eindhoven heb ik gebruikt om met Tableau een buurtdashboard te maken. In het dashboard kun je aan een aantal parameters draaien om te zien welke buurten in Eindhoven voldoen aan jouw criteria over inkomen, economie, sociale samenhang, veiligheid en ruimte (milieu, verkeer, etc).

 Klik op deze link om het dashboard te bekijken.